Hoofdinhoud

kinderbehandelingen

 

Waar tot ongeveer 25 jaar geleden het melkgebit niet serieus genomen werd is dit nu heel anders. Goed voorbeeld doet goed leren.

Wij vinden het melkgebit net zo belangrijk als het blijvende gebit, daarnaast is het natuurlijk ook niet de bedoeling dat een kind kiespijn heeft. Bij kinderen doen we veel verschillende behandelingen. Naast de reguliere gebitscontrole's geven we ook poetsinstructie, doen we poestcontrole, sealen we de blijvende elementen en behandelen we caviteiten (gaatjes). Het kind wordt bij de behandeling altijd centraal gesteld. Op speelse wijze geven wij uitleg wat ze kunnen verwachten van de behandeling (bij jonge kinderen maken we voor de afspraak dat er daarwerkelijk behandeld wordt eerst een aparte afspraak voor de uitleg en een dag later voor de behandeling, zo is de uitleg nog vers in het geheugen). Op deze manier hoeven ouders/verzorgers geen uitleg te geven en te praten overprikjes, spuitjes of pijn. Wij geven een uitleg waarvan de kinderen geen angst/trauma krijgen.

Als er problemen zijn bij de controle wordt één van de ouders/verzorgers erbij geroepen om uitleg te geven. Behandelen doen we altijd zonder ouders/verzorgers in de behandelkamer.